Jdi na obsah Jdi na menu
 


Formule Student

Formule student a její projekt byl a je pro nás výzvou pro spolupráci a dosažení nejvyššího cíle

Spolupráce s týmem studentů při vývojí formule je pro nás velice přínosná snažíme se zkloubit supermoderní technologie a jejich možnosti s klasikou, která je tady, už od zrodu spalovacích motoru a automobilismu a závodění.
Naším hlavním cílem je dosáhnout maximálního výsledku a kvality při návrhu a zpracování jednotlivých komponentů, být napřed před ostatními týmy a vylepšit svoje řešení. 
Se studenty se pravidelně scházíme a řešíme jednotlivé návrhy od úplného začátku včetně vyhodnocení a následné realizace. 
Vlastní realizace probíhají ve spolupráci s externími dodavateli, pokud není možné komponenty vyrobit v dílnách fakulty, nebo nejsou vhodné technologie. V současné době pandemie je to o to obtížnější, že je minimalizován osobní kontakt a přímá realizace. Ale díky technologiím 3D modelování a sdílení dat včetně video konferencí jsem v neustálém kontaktu a připravujeme se na maximální výkon.

Nejhlavnějším úkolem je studenty vzdělávat po praktické stránce to co škola a dílny fakulty umožnují jen částečně nebo v teoretické rovině. Jednotlivé projekty srovnáváme s obdobnými realizacemi a ukazujeme si co a proč vedlo konstruktéra k této myšlence. Jsou to především znalosti v oboru konstrukce ale hlavně v maximálním využití materiálu a jeho zpracování. Současná revoluce 21 století ovládá hlavně technologie 3D tisku v tom je velká budoucnost s ohledem na nové materiály ať už klasické nebo kompozitní. Jde především o jiné možnosti výroby oproti konvenčním strojem nebo strojem numericky kontrolovaným CNC   

img_1635.jpg

Odkaz na webové stránky týmu https://culsracing.czu.cz/cs

 

 

Příspěvky

20. 7. 2021

Testování monopostu

/ Rubrika: Formule Student
 
Celý příspěvek

15. 3. 2021

Výroba kříže řízení

 
Celý příspěvek

15. 3. 2021

Měření hlavy válců

 
Celý příspěvek

14. 3. 2021

Montážní a měřící přípravky 

 
Celý příspěvek