Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. 3. 2021

Montážní a měřící přípravky 

Pro dosažení kvalitních výsledků je zapotřebí ne jen trpělivosti, ale velice důkladné rozvahy při stanovení priorit a plánu při montáží. Je nutné rozhodnout jakým způsobem se provede měření a jeho vyhodnocení. 
Na základě měření můžeme vyhodnocovat ne jen kvalitu vlastní provedené práce, ale tak též navrhnout změny a úpravy při vývoji dalších komponentů někdy i celko jako takového.
Každá i sememenčí součástky by mělo podléhat plánu jak postupovat. Vlastní návrh konstruktivní diskuse s kolektivem, který konstruktivní diskusí pomůže návrh podpořit nebo účelově změnit. To je ale samozřejmě jen část. Následné zpracování dokumentace a technologická příprava výroby včetně materiálu je další nědílnou součásti vlastého projektu. Nejdůležitější přichází na konec jak, otestovat vyráběný dílec ? Co to znamená otestovat ? Prověřit ne jen kvalitu součástky ale její funkčnost. Měřit veličiny, keré simulují celek bez nutnosti zdlouhavé montáže. Samozřejmě simulace zkušební stolice není nikdy 100%m strojev, kterém bude součástka umístěná.  Ale je to jedna z cest vedoucí k dobrému cíli.
 
Při výrobě některých součástí jsme museli navrhnout a vyrobit příslušné přípravky ne jen pro testování, ale pro montáž a následnou demontáž. Mnohdy se jednalo o banální drobnosti řekl by lajk, ale opak je pravdou
 

Náhledy fotografií ze složky Montážní a měřící přípravky